Laatste nieuws

FMS: verwijzen met slechts 4 muisklikken
Oktober 2022

In een interview met Yvonne Spierings, landelijk coördinator CZNet en Joep Teijink, vaatchirurg en voorzitter CZNet wordt uitgelegd waarom Chronisch ZorgNet een goed voorbeeld is van netwerkgeneeskunde en hoe dit multidisciplinaire kwaliteitsnetwerk gebruik maakt van DigiH om patiënten te verwijzen.

Klik op de link om het hele artikel te lezen:

https://demedischspecialist.nl/nieuwsoverzicht/nieuws/met-slechts-vier-muisklikken-een-volledige-overdracht-realiseren

KNGF sluit aan bij DigiH!
September 2022

DigiH is blij bijgaand persbericht van onze nieuwste partner te kunnen delen: https://www.kngf.nl/actueel/2022/sept/kngf-neemt-aandeel-in-digih.html

Alle fysiotherapeuten zijn binnenkort vindbaar voor patiënten en mantelzorgers. En voor huisartsen, medisch specialisten verwijsbaar via de DigiH Zorgverwijzer via een eenvoudig aan te maken account: https://digih.nl/inschrijven

Vanaf 2023 zijn de eerste verwijzingen direct vanuit het EPD van huisarts en ziekenhuis mogelijk via DigiH+ - https://digih.nl/digih-plus

Let op, het KNGF maakt fysiotherapeuten en hun expertise via een realtime koppeling VINDBAAR. Om ook verwijzingen te kunnen ontvangen moet een individueel abonnement afgesloten worden. De prijs van DigiH is vastgesteld op €50 per jaar en zal nooit verhoogd kunnen worden (excl. landelijke prijsindexatie). Leden van het KNGF betalen slechts €40 per jaar om verwijsbaar te worden.

De DigiH Zorgzoeker is live!
Oktober 2021

Vanaf nu is het mogelijk de DigiH Zorgzoeker te gebruiken! Of je nu patiënt, mantelzorger of verwijzer bent, met de DigiH Zorgzoeker is het heel eenvoudig om de juiste zorgverlener te vinden. Je kunt zoeken op postcode of plaats, vervolgens op ‘aandoening specifiek netwerk’* of beroepsgroep. Met het filter zijn nog extra selectiecriteria toe te voegen.

Wil jij ook gevonden kunnen worden? Schrijf je dan snel in! Het lidmaatschap is €50 per jaar (excl. btw), maar zal ook nooit meer bedragen dan €50 per jaar (excl. prijsindexatie en excl. btw).

* In een ‘aandoening specifiek netwerk’ worden aandoeningen behandeld door zorgverleners die aangesloten zijn bij een landelijk- of regionaal kwaliteitsnetwerk gericht op die specifieke aandoening.

Chronisch ZorgNet-therapeuten in DigiH
September 2021

De zorgzoeker van Chronisch ZorgNet bleek niet meer toereikend voor dit ambitieuze netwerk wat de belangen van steeds meer verschillende zorgverleners behartigt. Ook integratie in huisarts of ziekenhuis EPD bleek niet mogelijk met deze zorgzoeker. En dat is de toekomst… van verwijzer EPD meteen in jouw EPD als eerstelijns zorgverlener, of je nu fysiotherapeut of logopedist bent, podotherapeut of diëtiste.
Eind september zijn ruim 3000 Chronisch ZorgNet-therapeuten overgezet naar DigiH. “De kracht van DigiH zit in het creëren van een groter bereik, het faciliteren van multidisciplinaire zorg en het gemak waarmee doorverwezen kan worden. DigiH gaat rechtstreeks verwijzen vanuit het EPD van de huisarts of medisch specialist mogelijk maken”, aldus Chronisch ZorgNet.